17 Nisan 2023 Pazartesi

Mercedes-Maybach EQS 680


Maybach, ilk elektrikli modeline kavuştu. Çok da sürpriz olmayan bir şekilde karşımıza büyük bir SUV olarak çıkan otomobil aslında geçtiğimiz yıl tanıtılan EQS SUV modelinin daha lüks bir hali. Üstelik otomobilin gücünde de artış var.

Ana hatları, sürpriz olmayan bir şekilde standart EQS SUV modellerinden alınan otomobilde, kapalı olsa da kromajlı süslemelere sahip ön panjur, Maybach armalı sahte hava girişleri, 22 inç çaplı jantlar, çift renkli gövde, elektrikli basamaklar, kaputa eklenen Mercedes yıldızı ve B sütununa eklenen kalın kromaj plakaları bulunuyor. D sütununda da marka logosu unutulmamış.

İç mekana geçildiğinde Maybach'a özel döşemeler, trim parçaları ve ambiyans aydınlatması görülürken dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranlarda da araca özel grafikler kullanılmış. Standart EQS'in aksine sadece iki koltuk sırasıyla alınabilen otomobilin kabini bagajdan ayrılmış.

En üst donanım paketinde iki adet tekli koltuğa sahip olan EQS 680'de bu koltuklar ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlarına sahip. Ön yolcu arkasında kalan koltuk neredeyse tamamen yatırılabiliyor. Bu araçta ek havalandırma ızgaraları, 15 hoparlörlü Burmester ses sistemi, kablosuz şarj istasyonları, ısıtma ve soğutmalı bardaklıklarla buzdolabı sunuluyor.

İki elektrik motoruyla donatılan otomobil dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. 658 beygir güç, 950 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabiliyor. 107.8 kWh kapasiteli bataryalarsa 600 km menzil sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder