19 Nisan 2023 Çarşamba

Toyota bZ Sport Crossover Concept ve bZ FlexSpace Concept


Toyota 2026 yılına kadar Çin pazarında tam 10 farklı elektrikli model satacağını duyurdu. Oldukça iddialı olan bu planın hayata geçmeye en yakın yeni modelleriyse Şanghay otomobil fuarı sırasında sergilenen ikili oldu.

Henüz teknik verileri açıklanmayan ikilinin görünümleri oldukça dinamik. Özellikle de bZ Sport Crossover'ınki. Sivri bir burun yapısına sahip olan otomobilde parantez biçimli LED farlar kullanılmış. Şişkin çamurluklar ve büyük jantlarla iddialı karakter çzgileri dinamizmi pekiştirmiş.

Tamponlar, çamurluklar ve kapı altlarıyla birlikte tavan ve ince tutulan yan aynalarında da siyah renk hakim olan konseptin tavanındaysa LiDar sensörü bulunuyor. Bu da Toyota'nın yakın gelecekte otonom sürüşün üzerinde daha fazla düşebileceğini gösteriyor.

Biraz daha yüksek bir burun yapısına sahip olan FlexSpace konseptinde de benzer farlar kullanan Toyota, bu araçta çamurluk korumalarını gövde rengine boyamış. İnce yapılı aynalar ve hemzemin kapı kolları aerodinamik görünürken jantlar da kardeşininkilere göre daha küçük çaplı.

Her iki aracın iç mekanını sade bir biçimde sunan tasarımcılar neredeyse oval direksiyon simitleri ve büyük dokunmatik ekranı iki otomobile de eklemiş. bZ Sport Crossover'da daha standart görünümlü bir dijital gösterge paneli sunulurken kardeşinde şeffaf bir ünite kullanılmış. Şık bir şekilde gizlenen havalandırma çıkışları iki araçta da sunulurken FlexSpace'in ambiyans aydınlatması ve konsol üzerindeki çimenler çok dikkat çekici iki özellik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder