17 Nisan 2023 Pazartesi

Smart #3


Smart model ailesi genişlemeye başladı bile. Geçtiğimiz yıl tanıtılan #1 ile yeni bir dönem başlatan markanın bütün modelleri elektrikli olacak. #1'ın bir boy büyüğü olarak tanımlanabilecek otomobil görsel olarak da marka kimliğini yansıtıyor.

Kaputun hemen önünde yer alan ince hava girişiyle küçük kardeşinden farklılaşan ön bölümünde ortada birleşen LED farlar ve büyük hava girişi görülebilen otomobilde büyük jantlar, siyah yan aynalar, kırmızı kaliperler ve yine ortada birleşen LED stoplar modelin detayları arasında. Çamurluklar üzerinde incelen plastik korumalar kapılar altında ve arka tamponda kalınlaşıyor.

Gizli kapı kollarına sahip olan otomobilin iç mekanı da #1'dan alınmış gibi. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, dokunmatik ekran, dijital gösterge paneli ve yüksek yerleşimli ara konsol küçük kardeşte olduğu gibi. Havalandırma ızgaraları ve ambiyans aydınlatmalarıysa farklı.

Henüz motor özellikleri açıklanmayan otomobil 4.4 metre boya, 1.8 metre ene ve 1.6 metre yüksekliğe sahip. 2.750 mm aks mesafesi de sunan aracın arkaya yerleştirilen motoru 272 beygir güç üretebiliyor. Bu araç 0'dan 100 km/s sürate 5.8 saniyede ulaşıyor. Dört tekerlekten çekişli seçenekse çift elektrik motoruna ve 428 beygir güce sahip. Bu modelin 0-100 km/s deparıysa 3.7 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder