18 Nisan 2023 Salı

Nissan Arizon


Özellikle fuarlarda sayıları son yıllarda iyice düşüyormuş gibi görünen konsept araçlara bir yenisi eklendi. Nissan, yakın gelecekte Çin pazarına sunmayı planladığı elektrikli SUV modelinin üretim öncesi halini ilk kez sergiledi. Modelin teknik verileriyse açıklanmadı.

Köşeli hatlarıyla dikkat çeken otomobilde ön bölüme gizlenmiş parçalı LED farlar, tamponlar, çamurluklar ve kapı altlarına eklenen korumalar, büyük jantlar ve hem kaput hem de arka çamurlukta dikkat çeken güçlü çizgiler duruşun heybetli olmasını sağlamış.

Yan aynalar yerine kameralar kullanan konseptin kapı kolları gizlenirken tavan rayları da A ve C sütunları arasına şık bir şekilde entegre edilmiş. Arka bölümde küçük bir spoilere sahip olan aracın stopları da farları gibi tasarlanmış ve birbirine bağlanmış.

Arka kapıları geriye doğru açılan Arizon'un B sütunu bulunmuyor. Çerçevesiz kapı camları ve çok parçalı cam tavanla ferah bir iç mekana kavuşan otomobilde düz bir taban ve sade iç mekan tasarımı dikkat çekiyor. Oval direksiyon simidi ve Ariya'da olduğu gibi görünen dokunmatik kumandalara sahip olan aracın dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranı tek parça olarak sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder