1 Mart 2024 Cuma

Pininfarina Enigma GT


Cenevre'nin bu yıl konuğu olan otomobillerden birisi de Pininfarina konsepti oldu. Dikkat çekici tasarımıyla öne çıkan otomobilin motoru da alışılmışın dışına çıkmış. Kabinde sunulan teknolojilerse bu tip konseptlerde aranan türden.

4.580 mm boya ve 2.880 mm aks mesafesine sahip olan otomobilin geniş ve alçak yapısı, dev jantlarla birleşince sportif bir görünüm sunmuş. Hava sürtünme katsayısı 0.24 olarak açıklanan konseptin ön bölümünde sivri bir burun yapısıyla birlikte ince LED farlar, splitter ve hava girişleri bulunuyor.

Ön ve yan camları tek parça olarak tasarlanan otomobilin bu bölümü yukarıya doğru açılarak iç mekana geçiş sağlanıyor. Arka bölümde cam olmaması, kamera kullanımıyla sorun olmaktan çıkarken ince bir LED sşeritten oluşan stoplar ve ızgaralardan oluşan detaylar bu bölümü tamamlıyor.

Artırılmış gerçeklik kullanan ve OLED ekranlara sahip iç mekanda köşeli direksiyon simidi ve havalandırma kumandalarına ev sahipliği yapan bir panel görülen konsept dört kişilik oturma kapasitesine sahip. Yapay zeka ve otonom sürüş de aracın sahip olduğu donanımlar arasında.

Hidrojen tüketen 2.5 litre hacimli, çift turbo beslemeli bir V6 motora sahip olan konsept, bu ünitenin ürettiği 442 beygir gücü arka aksa aktarırken ön aksı da 272 beygir güç üretebilen bir elektrik motoruna emanet etmiş. 9 kg hidrojen ve 10 kWh kapasiteli bataryalarıyla aracın menzili 550 km'yi buluyor. Maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılan Enigma GT'nin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4 saniyenin altında tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder