29 Şubat 2024 Perşembe

Maserati GranCabrio


Maserati, şık Coupé modeli GranTurismo'nun üzerini açtı. Yeni nesil GranCabrio, ilk olarak yüksek güç çıkışlı V6 motorla tanıtılmış olsa da sabit tavanlı kardeşte sunulan üniteler de yakında aileye eklenecek. Modelin tasarımıysa yine dikkat çekici.

Dış tasarımında bir sürpriz bulunmayan otomobilin tavanı dışında kalan bölümleri GranTurismo ile aynı. Beş farklı renkte alınabilen bez tavan 14 saniye içinde ve 50 km/s sürate kadar açılıp kapanabiliyor. Bu işlem hem dokunmatik ekrandan hem de el hareketleriyle yapılabiliyor. 

İç mekanda da tasarım anlamında bir sürpriz sunmayan otomobilin ön koltuk kafalıkları altına sıcak hava üfleyen üfleçler eyrleştirilirken arka koltukların üzerine açılabilen rüzgar kesici bu işlemi, otomobili iki kişilik hale getirerek yapıyor.

Kaputu altında, ilk etapta 3 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip, V6 üniteyi sunan otomobil sabit tavanlı kardeşinden 100 kg daha ağır. 550 beygir güç, 650 Nm tork üretebilen araç 8 ileri vitesli otomatik şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 3.6 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 316 km/s olarak açıklanıyor. 


Önde bir , arkadaysa iki elektrik motoruna sahip olan Folgore seçeneğiyse 830 beygir güç, 1.350 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekişli aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 2.8 saniye sürerken maksimum sürati 290 km/s. 92.5 kWh kapasiteli bataryalarsa 420 km üzerinde menzil sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder