28 Şubat 2024 Çarşamba

MG3


B hatchback segmentinde sayıları her geçen gün artan hibrit modellere bir yenisi eklendi. Önceki neslinde sadece atmosferik emişli, benzinli motorla satılan MG3, yeni nesilde oldukça güçlü bir hibrit üniteyle karşımıza çıkıyor.

Biraz daha sivriltilen burun kısmı ve çok agresif duran ön tamponuyla ilk bakışta dikkat çeken otomobilde derin karakter çizgileri de öne çıkmış. 5 kollu jantlar, bagaj kapağına taşan stoplar ve sportif duran arka tampon da aracın eskisinden çok daha güçlü bir duruşa sahip olmasını sağlamış. 4.113 mm boya, 1.797 mm ene ve 1.502 mm yüksekliğe sahip olan otomobil eskisinden daha uzun, daha geniş ve daha alçak.

İç mekanı gövdesinden daha ciddi bir tasarım sunan otomobilde MG4 izleri görmek mümkün. Çok büyük olmayan dijital gösterge paneli, dokunmatik ekran ve hem üst hem de altı düzleştirilmiş direksiyon simidi bu aracı hatırlatıyor. Üst bölümü simetrik bir görünüm sunan kokpitte sahte deri döşemeler de kullanılmış. Bagaj hacmiyse 293 litre.

Kaputu altında bir sürpriz sunan MG3'ün 4 silindirli, 1.5 litre hacimli, benzinli motoru 102 beygir güç üretebiliyor. 136 beygir gücündeki elektrik motoruyla eşleştirilen ünite 1.83 kWh kapasiteli bataryalarla birleştirilmiş. Hibrit modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 8 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder