24 Şubat 2024 Cumartesi

Zagato AGTZ Twin Tail


Zagato, yeni modelini tanıttı. Sadece 19 örneği üretilecek olan otomobil 650.000 Euro seviyesinden başlayan fiyatlara satılacak. Alpine A110 temelli otomobil, bu markanın tarihinde ilginç bir yere sahip olan A220'ye göndermeler yapıyor.

Boyutlar ve ana hatları A110'u andırıyor olsa da Twin Tail tamamen farklı bir tasarıma sahip. Kokpite doğru uzatılan farlar, tamponda bulunan hava girişinin üzerinde yer alan hava geçişi, gizli kollara sahip kapılar, tepsi biçimli jantlar, daha az açılabilen kapı camları farklılıklardan bazıları.

Yan aynaları bile yenilenen otomobilin tavanında, Zagato imzası olan çift bombe görülebiliyor. Arka bölümde yer alan karbon fiber eklenti sökülerek araç çok daha kompakt bir hale getirilebiliyor. Bu durumda difüzörün boyu da kısalıyor olsa da merkezi egzoz çıkışı ve köşeli LED stoplar ortaya çıkıyor.

60'lı yıllarda Le Mans'da başarıya ulaşması planlanan fakat daha sonra arkası kısaltılarak birçok tırmanma yarışında başarıdan başarıya koşan Alpine A220'ye göndermeler yapan otomobilin kaputu altında bir değişiklik olup olmadığıysa açıklanmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder