20 Şubat 2024 Salı

Volkswagen ID.7 Tourer


Volkswagen, ilk elektrikli station wagon modelini tanıttı. Liftback modeli ID.7'nin daha pratik modeli olan Tourer, temelleri de dahil birçok donanım ve tasarım detayını bu araçla paylaşıyor. Modelin rakipleri arasında Passat Variant yer alıyor.

Büyük bir sürpriz olmayacak ama Tourer, liftback kardeşiyle hemen hemen aynı tasarıma sahip. Aks mesafesi hatta boyu bile aynı olan ikiliden Tourer'da hemzemin tavan rayları, spoiler, daha küçük bir bagaj kapağı camı ve arka silecek gibi farklılıklar bulunuyor.

İç mekana geçildiğinde de farklılıklardan çok benzerlikler görmek mümkün. Ön bölüm liftback kardeşten alınırken cam tavanın Touring'de daha büyük olduğu görülebiliyor. Arka koltuklarda daha bol baş mesafesi sunan otomobilin bagaj hacmi de 605 ile 1.714 litre arasında değişiyor. Her iki değerin de Passat Variant'ın gerisinde kaldığını söyleyelim.

Teknik veriler konusunda da tanıdık olan ID.7 Tourer, arkaya yerleştirilen 286 beygir gücündeki elektrik motorundan güç alıyor. 77 ve 86 kWh kapasiteli bataryalarla donatılabilen otomobil sırasıyla 175 ve 200 kW DC şarj imkanı sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder