20 Şubat 2024 Salı

Cupra Born VZ


Cupra Born ailesinin en sportif seçeneği tanıtıldı. Görsel olarak bir yenilik sunmayan otomobil ciddi performans artışını ikinci motor yerine sahip olduğu motorun güçlendirilmesiyle sağlamış. Üstelik sunulan menzil de hiç fena değil.

Kendisine özel iki gövde rengiyle sunulan Born VZ'de 20 inç çaplı jantlar ve bagaj kapağındaki siyah renkli Born VZ armaları dışında görsel bir farklılık yok. İç mekandaysa daha büyük bir dokunmatik ekran, sabit kafalıklı, sportif ön koltuklar, metal pedal seti ve direksiyon arkasında rejeneratif frenleme kulakçıkları dikkat çekiyor.

Direksiyon ve fren sistemleri yeniden ayarlanan otomobilin süspansiyon sistemi de sertlik ayarı sunuyor. Opsiyonel donanımlar arasında cam tavan ve Sennheiser markası taşıyan, 10 hoparlörlü, 425 Watt çıkış gücü sunan ses sistemi bulunuyor.

Arkada yer alan tek elektrik motorunu koruyan otomobil 326 beygir güç, 545 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.7 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati 200 km/s'te sınırlandırılmış. Batarya kapsitesi 77'den 79 kWh'e çıkan aracın menzili 570 km olarak açıklanıyor. Bu bataryalar 170 kW DC şarj destekliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder