25 Mayıs 2021 Salı

Cupra Born


Önce Seat, daha sonra da Cupra markalarını taşıyan konseptlerin ardından Born, seri üretime geçiyor. Konsept modellerle aynı iç ve dış tasarım detaylarına sahip olan elektrikli otomobil sürpriz olmayan bir şekilde Volkswagen ailesinin elektrikli otomobil temellerine sahip.

Köşeli hatlarıyla dinamik bir görünüme sahip olan otomobilde öne doğru ciddi şekilde alçalan bir kaput, LED farlar ve agresif tasarımlı bir tampon bulunuyor. Bakır renkli detaylar ve çapları 20 inçe kadar çıkan jantlar da modele şıklık katıyor. C sütununda benimsenen çizgilerle tavanı yüzüyormuş gibi görünen otomobilin arkasında spoiler ve difüzör haricinde genişlik boyunca uzanan ince uzun LED stop görülebiliyor.

Sade görünen iç mekanda Volkswagen ID ailesinin izlerini görmek mümkün. Küçük dijital gösterge paneli, geniş dokunmatik ekran ve yine dokunmatik aydınlatma kumandaları haricinde direksiyon üzerinde yer alan sürüş modu seçim düğmeleri sportif dokunuşlar. Gümüş ve bakır renkli trim parçalarına sahip olan araçta sabit kafalıklı sportif ön koltuklar ve bol depolama bölümü bulunuyor.

150 ve 204 beygir güç üretebilen iki seçeneğe sahip olan otomobil arkadan itişli. Yüksek güçlü araçtan kısa süre için 231 beygir güç alabilen Cupra, 0-100 km/s hızlanma süresini 6.6 saniyeye kadar indirebiliyor. Bataryalar 45, 58 ve 77 kWh’lik üç seçeneğe sahip. Bu üniteler 340, 420 ve 540 km menzil sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder