29 Mayıs 2021 Cumartesi

Rolls-Royce Boat Tail



Rolls-Royce, geçtiğimiz hafta kişiye özel gövde üretimi işine geri döneceğini açıklamıştı. Bu duyurunun ardından zaman kaybetmeyen İngiliz üretici Phantom temelli özel üretim modeli Boat Tail'i tanıttı.

Temelleri Phantom ile paylaşılıyor olsa da gövdesinde diğer Rolls-Royce modelleriyle aynı olan bir parça yer almayan otomobil yaklaşık 5.8 metre boya sahip. Çok ince LED farlar, gömülü ön panjur, gövde rengi dokunuşlara sahip jantlar ve beyaz şeritli lastiklere sahip olan otomobilin gövdesi de çift renkli.

Aracın asıl farklı duran bölümüyse arkası. Çift kapaklı bir bagaj bölümüne sahip olan Boat Tail'in bu parçaları birbirine ters yönde açılıyor ve içlerinden gümüş piknik seti, dışarıya doğru açık alarak yukarıya çıkıyor. Kapakların üst kısmının ahşap olduğunu söylememize sanırız gerek yok.

Markanın diğer iki kapılı modellerinde olduğu gibi kapıları arkaya doğru açılan aracın kokpiti Phantom izleri taşısa da özelleştirme dokunuşları üst düzeyde. Bu arada otomobile özel olarak tasarlanan tek parça tavan kolayda değilse, durağan hallerde iç mekanı yağmurdan korumak için özel bir perde de donanıma eklenmiş.

Kaput altında yer alan motorsa tanıdık. 6.75 litre hacimli V12 ünite, çift turbo beslemeye sahip ve 571 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. Araçla birlikte hediye edilen bir çift Bovey marka saatin bir tanesi kokpite entegre edilebiliyor. 28 Milyon Dolar fiyatıyla en pahalı yeni otomobil olan Boat Tail'den 3 adet üretilmiş. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder