24 Mayıs 2021 Pazartesi

Renault Taliant


Renault, Türkiye'de satış rekorları kırması beklenen modeli Taliant'ın satışa sunulmasıyla birlikte aracın detaylarını da açıkladı. Çok sürpriz olmayan bir şekilde ikizi Dacia Logan ile aynı olan teknik veriler arasında dikkat çekici detaylar bulunuyor.

Genel hatları Logan'dan farksız olan otomobilin ön bölümünde Renault panjuru ve Mégane modellerindekilere benzeyen LED farlar dikkat çekiyor. Symbol'de olduğu gibi kısa tutulan bagaj kapağının altındaysa 532 litre hacim sunuluyor.

İç mekanda da büyü bir sürpriz sunmayan aracın bu bölümü de Dacia logolu kardeşlerinden alınmış. Diğer Renault modellerinden tanıdığımız direksiyon simidi, gösterge tablosu, cam ve havalandırma kumandaları gözlerden kaçmıyor. Ön koltuk sırtlıklarına eklenen tepsiler de bir sedan için ilginç bir donanım.

Kaputu altında 1 litre hacimli, 3 silindirli motorlar bulunan otomobilin atmosferik emişli seçenekleri 65 beygir güç, 95 Nm tork üretebilirken turbo beslemeyle 90 beygir güç, 160 Nm tork üretiliyor. İlk modelde 5, ikincideyse 6 ileri vitesli manuel şanzıman kullanılıyor.

Sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) donatılan versiyonun gücü aynı kalsa da torku 142 Nm'ye iniyor. 5 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan LPG'li araçsa 100 beygir güç, 170 Nm tork sunabiliyor. Bu otomobil, benzinli kullanımda 90 beygir güç, 160 Nm tork üretiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder