1 Mart 2024 Cuma

Hyundai Creta


Hyundai'nin 2021 yılında makyajladığı Creta bir makyaj daha gördü. Ön ve arka bölümde yoğunlaşan tasarım değişimleriyle birlikte N-Line donanımına da kavuşan otomobilin asıl farklı görünen yeriyse iç mekanı olmuş. Ayrıca aileye sportif bir motor seçeneği eklenmiş.

Çift katlı far tasarımına sahip olan aracın ön bölümünde, ortada birleşen bir LED bar bulunurken panjur ve tampon tasarımı daha da köşeli hale gelmiş. Yeni jant seçenekleri haricinde arka tamponun da daha köşeli bir hale geldiği görülebiliyor. LED stoplar da bagaj kapağında birbirine bağlanıyor.

Daha dar bir ön panjura sahip olan N-Line donanımında ön tamponda yer alan gümüş renkli korumanın da şekli değişiyor. Farklı jantlar ve kırmızı trim parçalarıyla dikkat çeken aracın fren kaliperleri de bu renge boyanmış. Donanımda daha büyük bir spoiler, ortasına sis farı eklenmiş, difüzör görünümlü arka tampon ve çift egzoz çıkışı yer alıyor.

İç mekanı tamamen yenilenen otomobilin dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekranı bitişik tasarlanmış. 4 kollu direksiyon simidi ve şık bir şekilde gizlenmiş yatay havalandırma ızgaraları sunan otomobilin orta konsolunda da birçok fiziksel düğme kullanılmış. Çift renkli plastik kullanımı da bu bölümü daha ferah hale getirmiş.

Tamamı 1.5 litre hacimli olan motorlardan Diesel ve atmosferik emişli, benzinli olanı aynen korunurken 115 beygir güç üretebilen ikinci üniteyi yeterince performanslı bulmayanlara motorun turbo beslemeli kardeşi sunulmuş. 160 beygir güç, 254 Nm tork üretebilen ünite 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder