8 Mart 2019 Cuma

Audi Q4 e-tron Concept


Audi'nin elektriklenmesi devam ediyor. Alman üreticinin Cenevre'de tanıttığı konsept, günümüzün popüler trendi SUV'ler ile elektrik motorlarını bir kere daha bir araya getirmiş. Sonuçsa çok şık.

Markanın son zamanlarda tanıttığı birçok modelden daha yuvarlak hatlı olan konseptin ön bölümünde büyük panjur ve ince yapılı LED farların yanında ışıklandırılmış e-tron logosu bulunuyor. Şişkin çamurluklar 22 inç çaplı jantları sararken çift katlı kapı altları da sportif görünüyor.


Arka bölümde dinamizmini devam ettiren otomobilde ince bir spoiler, büyük bir difüzör, ışıklandırmalı e-tron logosu ve bagaj kapağını boydan boya geçen ince LED stoplar kullanılmış. Bu arada otomobil bir konsept olsa da yan aynaların yerine kameralar kullanılmaması dikkat çekiyor.

İç mekanı daha köşeli hatlara sahip olan konseptin üst ve altı düzleştirilmiş direksiyon simidinin arkasında dijital göstergeler görülürken sürücüye dönük tasarlanan orta konsolda büyük bir dokunmatik ekran ve havalandırma kumandaları bulunuyor. Geriye kalan kumandalarsa ara konsoldaki tepsi üzerine yerleştirilmiş.


Bir çift elektrik motoruyla donatılan konsept dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. Arkada yer alan ünite 204 beygir güç, 310 Nm tork üretebilirken öndeki 102 beygir güç, 150 Nm üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 6.3 saniyede ulaşabilen modelin maksimum sürati 180 km/s'te sınırlanırken 82 kWh kapasiteli bataryalar 450 km menzil sunabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder