8 Mart 2019 Cuma

Alfa Romeo Tonale


Alfa Romeo da elektriklenmeye başlıyor. FCA grubu üyesinin Cenevre'de tanıttığı yeni SUV konsepti, Stelvio gibi ismini bir dağ geçidinden alırken hibrit teknoloji sunmasıyla dikkat çekiyor.


Alfa'nın bir süredir kullanmadığı altılı far tasarımına sahip olan konseptte büyük ön panjur ve geniş hava girişleri dikkat çekiyor. 21 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin yan aynaları, yerlerini kameralara bırakırken kapı kolları hemzemin tasarıma sahip. Arka bölümü de sade çizgileri devam ettiren Tonale'de çok çıkıntı yapmayan bir tampon, şık bir spoiler ve köşelere yerleştirilmiş egzoz çıkışları görülebiliyor.


İç mekanda da sadeliği devam eden otomobilin alt kısmı düzleştirilmiş direskiyon simidi arkasında dijital göstergeler bulunurken orta konsolun üstünde dokunmatik ekran yer alıyor. Sağ ve solda yer alan havalandırma ızgaralarına entegre edilen klima ayarları ve organik bir görünüm sunan, içten aydınlatmalı yüzeyler ferklı bir duruş sağlamış.


Teknik verileri açıklanmayan konseptin sadece hibrit olduğunu belirten Alfa platformun ne olduğunu bile açıklamadı. Bununla birlikte yine Cenevre'de sahneye çıkan yeni hibrit Jeep modellerinde görev yapan 1.3 litre hacimli motor ve 240 beygire kadar çıkabilen güç bu araca yakışacakmış gibi duruyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder