9 Ocak 2019 Çarşamba

Mercedes-Benz CLA Serisi


Mercedes'in küçük modelleri çeşitlenmeye devam ediyor. Alman marka, geçtiğimiz yıl tanıttığı yeni nesil A Serisi'nin ardından şimdi de ikinci nesil CLA'nın üzerindeki sır perdesini kaldırdı.

Tasarımında büyük bir sürpriz bulunmayan otomobilin ön bölümü, biraz farklılaşan farlara rağmen genel olarak A Serisi izlerini taşırken arkaya geçildiğinde küçültülmüş bir CLS ile karşı karşıya kalmışız gibi görünüyor. B sütunu arkasında alçalmaya başlayan tavan sayesinde araç dinamik bir görünüm sunuyor.


Önceki nesilden 48 mm daha uzun, 53 mm daha geniş ve 2 mm daha alçak olan otomobilin 2.729 mm'lik aks mesafesi de 30 mm'lik artışa işaret ediyor. CLA'da sunulan jant çaplarıysa 16 ile 19 inç arasında değişiyor.

İç mekana geçildiğinde ön bölümün beş kapılı kardeşten aynen alındığı görülebiliyor. Arkadaysa daha dar baş mesafesi sunulmuş. Buna rağmen bu mesafe, önceki nesil araca göre 3 mm artışta. Bagajın sunduğu 460 litrelik hacimse 10 litre daralma anlamına geliyor.


CES sırasında Las Vegas'ta tanıtılan otomobilin kaputu altında turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli, 225 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen benzinli bir motor bulunuyor olsa da Avrupa'da A Serisi'nde kullanılan benzinli ve Diesel üniteler ve dört tekerlekten çekiş sistemi donanımlar arasında yer alacak. Avrupa'da ayrıca 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanın yanında manuel opsiyonu da sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder