7 Ocak 2019 Pazartesi

Lamborghini Huracán EVO


Lamborghini modelleri gelişimlerini sürdürüyor. Sıradaki araç Huracán. Makyajlanan ve yeni teknolojilere kavuşan otomobil EVO takısını da alırken performansında da artış gerçekleşmiş.

Yenilenen ön tamponu daha agresif görünmesinin yanında aerodinamik verimliliğini de artıran Huracán EVO farklı görünümlü jantlara da kavuşmuş. Kaputun camı ve yanlarında yer alan hava çıkışları farklılaşırken kademeli bir spoiler, yeni bir arka tampon, difüzör ve yukarıya alınan çift egzoz çıkışı görünümü tamamlamış.


İç mekanda yeni deri ve Alcantara seçenekleri sunan Huracán EVO'nun burada sahip olduğu asıl farklılıksa orta konsolda yer alan dokunmatik ekran. Ayrıca otomobil artık el hareketlerini de komutlara çevirebilen teknolojiye sahip. Yeni karbon kompozit trim parçaları ve ambiyans ışıklandırması da donanımda.

Merkezi sürüş ünitesi aracın bütün dinamik özelliklerini kontrol altında tutarken ayarlanabilir süspansiyon sistemi, frenler ve elektronik yardımcıların tamamı elden geçirilmiş. Yenilikler arasında yönlendirilebilir arka aks da bulunuyor. Ağırlıksa 1.422 kg.


Kaputu altında Huracán Performante'den alınan 5.2 litre hacimli V10 motor görev yapan Huracán EVO 640 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 2.9, 200 km/s sürateyse 9 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 325 km/s'in üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder