1 Ağustos 2015 Cumartesi

Mitsubishi Pajero Sport


Mitsubishi'den beklenen haber sonunda geldi. Japon üretici bir süredir kameralara yakalanan SUV modeli Pajero Sport'un resmi tanıtımını yaptı. 2014 Kasım'ında tanıtılan L200 ile akrabalığı bulunan araç görünüm olarak daha çok konsept Mitsubishi modellerini andırıyor.

Köşeli hatlara sahip olan Pajero Sport'un farları, ön panjur ve tamponun yan kısımlarıyla birmiş gibi görünüyor. Şişkin çamurluklar altında bulunan büyük boşluk otomobilin altını yükseltmeye yardımcı olurken ön ve arka tampon altı koruması, siyah renli yan basamaklar, çamurluk ve kapı altı korumalarıyla birlikte alınabiliyor.


Arka aks-tampon mesafesi uzun tutulan araçta C ve D sütunları arasında geriye doğru küçülen bir cam bulunurken arkada GR-HEV konseptinde olduğu gibi tamponun alt kısımlarına kadar uzanan stoplar, spoiler ve çıkıntı yapmayan tampon dikkat çekiyor.

Üç koltuk sırası sunan bir iç mekana sahip Pajero Sport'un orta konsolunda L200 havası esse de vites konsolu, kapı içleri, dört kollu direksiyon simidi ve gösterge tablosu gibi bölgelerde farklılıklar gözden kaçmıyor.


Kaputu altında 2.4 litre hacimli bir turbo Diesel motor barındırıan araç yeni geliştirilen 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış. Motor gücü açıklanmasa da aynı ünitenin L200'de 181 beygir güç, 430 Nm tork üretebildiğini belirtebilirim.

6 yorum:

  1. Eleştiri olsun diye söylemiyorum ama ilk bakışta arkası kapalı L200 sandım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiri olsun diye söylemiyorum ama haberi ilk açıtığım da böyle bir yorumu göreceğimi tahmin ettim.

      Sil
  2. Hakkaten çok yüksek duruyor. Pikap gibi

    YanıtlaSil
  3. kabul edin direksiyonu 10 numero olmuş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde dikkatimi çekti hakkaten güzel

      Sil