28 Temmuz 2015 Salı

Ferrari 488 Spider


İtalyan üretici Ferrari geleneği bozmadı. Şubat ayında turbo beslemeye sahip motoruyla dikkat çeken 488 GTB modelini tanıtan Modena merkezli firma şimdi de bu otomobilin üzeri açılabilen versiyonuyla karşımızda.

Şimdiye kadar üretilen Spider versiyonları arasında aerodinamik olarak en verimli model olan 488 Spider genel hatlarıyla tanıdık. Sabit tavanlı kardeşinde olduğu gibi Formula 1 araçlarını andıran bir ön tampon ve 20 inç çaplı jantlara sahip olan aracın metal tavanı 14 saniyede açılıp kapanabiliyor.


Koltukların arkasında yer alan küçük cam açılarak tavan kapalı olduğu durumlarda havalandırma, açık olduğu zamanlardaysa rüzgar kesici olarak görev yapabiliyor. İç mekan tasarımı da coupé gövdeli kardeşinden alınan otomobilde yolcu önüne eklenmiş dijital göstergeler ve koltuklar arasında yer alan tavan açma düğmeleri dikkat çeken detaylar arasında sayılabilir.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 3.9 litre hacimli bir v8 motor barındıran 488 Spider 670 beygir güç, 760 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip olan otomobil 0'dan 100 km/s'e 3 saniyede ulaşabilirken 200 km/s'e ulaşma süresi 8.7 saniye olarak açıklanıyor. Aracın maksimum süratiyse 325 km/s'in üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder