28 Nisan 2011 Perşembe

Porsche 911 GT3 RS 4.0


911 serisi genişlemeye devam ediyor. Otomobilini pistlerde de kullanmak isteyen müşteriler için ideal bir araç olan GT3 RS artık daha büyük ve güçlü bir motora sahip. Üzücü olansa otomobilin 600 adetlik sınırlı üretim rakamı.

Süspansiyon, fren ve motor bloğu gibi bazı elemanlarını yarış için tasarlanan GT3 RSR modelinden alan aracın dış görünüşü GT3 RS modelininkinden çok farklı değil. Kaput ve bagaj kapağı gibi parçaları karbon fiberden üretilen aracın arka camları da plastikten üretilerek tam depoyla ağırlığının 1.360 kg seviyesinde kalması sağlanmış.

Ek aerodinamik parçalarla maksimum süratinde ekstradan 190 kg'lık yere basma kuvvetine kavuşan RS 4.0 standart olarak beyaz gövde rengiyle sunulacak. 19 inç çaplı jantlarında da aynı renk sunulan aracın üzerinde bulunan grafikler de seriye özel.


İç mekanı iki kişi için tasarlanan aracın arka koltukları iptal edilirken bu koltuklar yerine bir takla kafesi yerleştirilmiş. Sabit bel ve kafalık açısına sahip yarış koltuklarıyla donatılan otomobilin iç mekanında bulunan deri ve süet döşemeler değişik renk kombinasyonlarına sahipken daha ince paspaslar ve olmayan müzik sistemi hafifletme çalışmasının ürünleri.

Hacmi 4 litreye ulaşan 6 silindirli Boxer motoru 500 beygir güç, 460 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilirken durağan halden 200 km/s sürate ulaşmak 12 saniyenin altında bir zaman alıyor. Nürburgring Nordschleife tur zamanı 7 dakika 27 saniye olarak açıklanan RS 4.0 sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabiliyor.

GT3 RS 4.0 için belirlenen Almanya satiş fiyatıysa vergiler dahil 178.596 Euro.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder