26 Ekim 2009 Pazartesi

Suzuki Kizashi


Tanıtımı Ağustos ayında yapılan Kizashi'nin detayları da yavaş yavaş su yüzüne çıkıyor.

4.65 metre boya, 1.80 metre genişliğe ve 2.70 metre aks mesafesine sahip olan otomobilin arka kısmında orijinal bir tasarım bizleri beklerken ön tasarım SX4 modelinden aynen alınmış gibi duruyor.

425 Watt çıkış gücü sunan Rockford Fosgate ses sistemi, elektrikli ve ısıtmalı deri koltuklar, arka koltuk yan hava yastıkları dahil toplam 8 hava yastığı gibi donanımlar sunan otomobil standart olarak önden çekişli olarak sunulurken dört tekerlekten çekişli model de seçenekler arasında sunuluyor.

Otomobil piyasaya 2.4 litre hacimli, 4 silindirli motorla çıktı. 6 ileri vitesli manüel şanzımanla donatılan modeller 6500 d/d'de 185 beygir güç üretebilirken sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) donatılan modeller 6000 d/d'da 180 beygir maksimum güç üretebilmekteler. Her iki versiyonun da maksimum tork değeri 230 Nm olarak açıklandı.

5 yorum:

  1. SX4, Fiat Sedici ile ortak platformda imal edilmişti. Bu da ebat olarka Grande Punto Sedan /Linea ' ya benziyor. Acaba platformda da herhangi bir benzerlik var mı ?

    YanıtlaSil
  2. Suzuki Amerikan pazarında piyasaya yeni sunduğu Kizashi Saloon modelini, dişli rakipleri Audi A4 2.0T ve Acura TSX (Honda Accord varyantı) karşısında nasıl tanıtıyor:

    Suzuki Showroom’una gidip kayıt formunu dolduran ve Kizashi ile deneme sürüşüne çıkan ve buna rağmen 10 gün içinde yukarıda listelenen bu iki rakip modelden birini satın alan herkese, Suzuki anında 100 Dolar nakit para veriyor.

    Suzuki işte, Kizashi konusundaki iddiasını Audi ve Acura gibi markalara karşı, böylesine cesurca savunuyor.

    Kaynak

    YanıtlaSil
  3. Kizashi'nin platformu tamamen yeni. Zaten Grande Punto ve Linea ailesinden bir boy büyük bir araç bu.

    YanıtlaSil
  4. Beğendim bu arabayı ben. Onur bey fiyat/performans kıstasından bağımsız olarak bu aracı önerebilir misiniz? Artıları eksileri alırsam neyi canım yakar veya neyinden memnun kalırım. Sizi çok yormayacak kısacık bir inceleme edinmemiz mümkün mü?

    YanıtlaSil
  5. Marka imajı haricinde bir sorunu yok Kizashi'nin. Yalnız A.B.D.'de bir BMW 3 Serisi veya Mercedes C Serisi ile arasındaki fiyat farkı çok değil. Bu nedenle insanlar bu markalara kayıyor. Ayrıca yedek parçası bu firmalara oranla daha ucuz olsa da servisi o kadar yaygın değil. Güvenilirlik olarak tipik bir Japon otomobili. Tasarımıysa oldukça şık.

    YanıtlaSil