23 Haziran 2010 Çarşamba

Ford Focus RS Le Mans Classic


Yeni jant seçeneği ile sınırlı sayıda üretilen RS500 ve WRC Edition'ın ardından Ford Focus'un en güçlüsü RS'in beş adet eşsiz versiyonu tanıtıldı.Geçmişte Le Mans'da başarıya ulaşmış olan Ford modellerinin üzerlerinde taşıdığı gövde süslemelerine sahip olan bu otomobillerin iç mekanları da bu beş araca özel olacak.

Siyah üzerine gri çizgilere sahip olan otomobil Le Mans'ın 1966 yılında koşulan ayağını birincilikle bitiren Ford Mk II'nin renklerine bürünürken kırmızı üzerine beyaz şeritlere sahip olan araç, 1967 yılında birinci gelen Mk IV'ün renklerini taşımakta.

Beyaz üzerine tek lacivert ve çift kırmızı şeride sahip olan otomobil Le Mans 1967'da Ford Fransa'nın sahip olduğu Mk IIB'nin renklerini taşırken Gulf'un mavi ve turuncu renklerine sahip olan araç 1968 ve 1969 yıllarında Le Mans'ı kazanan Ford GT40 modellerine gönderme yapıyor.

Son otomobili de 1972 yılında Le Mans'ı Touring kategorisinde kazanan Ford Capri RS 2600'ün mavi beyaz renklerine boyayan FOrd araçlarda bu renklere uygun şekilde boyanmış 19 inç çaplı jantlar kullanmış.

Bütün araçlar dört adet Recaro yarış koltuğuyla donatılırken bu koltukların üzeri baklava desenli Alcantara ile kaplanmış. Direksiyon simidi, vites ve el freni kolu deriyle kaplanan otomobilin iç mekanında kullanılan renkler gövde renk kombinasyonuyla uyumlu olarak şeçilmiş. Her aracın ön konsolunda, otomobilin özel üretim olduğunu belirten bir plaka bulunurken donanımda RS veya RS Technology paketleri standart olarak sunulmuş.

9-11 Temmuz 2010 tarihinde koşulacak olan Le Mans Classic organizasyonu sırasında tanıtılacak olan otomobillerle birlikte sadece 600 örneği üretilecek olan kronometreli Le Mans Classic saatin birer örneği de sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder