3 Aralık 2009 Perşembe

Toyota Sienna


Toyota, minivan modellerinden en büyüğü konumundaki Sienna'yı yeniledi. Araç, en büyük pazarı olan A.B.D.'de, 2009 Los Angeles otomobil fuarında tanıtıldıktan sonra piyasaya çıkacak.

Dış tasarımında en büyük değişiklik Camry modellerine benzeyen ön yüzde yapılmış. Elektrikli arka kapıları geriye doğru kayarak açılabilen aracın iç mekanı da oldukça lüks özellikler sunmakta. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı manüel de kullanılabilen aracın vites kolu orta konsola entegre edilmiş. En ön sırada bulunan iki koltuğun arasında kalan kapaklı bölmenin altı, ikinci sıra koltuklar için geriye kayarak hem iki adet bardaklık hem de büyük hacimli bir saklama gözü oluyor. Opsiyonel donanımda sunulan 16.4 inç genişliğindeki LCD ekran istenirse tek istenirse çift ekran olarak kullanılabiliyor.

En lüks modeli olan Limited, çift sunroof, 18 inç çaplı jantlar, ayak dayanağı bulunan orta sıra tekli koltuklar, geri görüş kamerası ve elektrikli olarak katlanabilen 3. koltuk sırası gibi donanımları standart olarak sunarken SE modelinde sportif ayarlı süspansiyon sistemi, 19 inç çaplı jantlar, füme renkli stop lambaları, özel bir iç mekan rengi ve aerodinamik gövde kiti sunulmakta.

Boyu 5 metrenin üzerinde olan aracın motor seçenekleriyse iki adet benzinli üniteden oluşmakta. Düşük güçlü olan model 2.7 litre hacimli ve 187 beygir güç üretirken 3.5 litre hacimli v6 motor 266 beygir gücünde. Standart olarak önden çekişli olan minivan 3.5 litre hacimli motorda dört tekerlekten çekiş sistemi de sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder