16 Eylül 2010 Perşembe

Mitsubishi Lancer


Mitsubishi'nin şık otomobili Lancer iki yeni motor seçeneğine kavuşuyor. Birisi benzinli diğeriyse Diesel olan bu motorların ikisi de kardeşlerinden çok daha az yakıt tüketiyor.

Benzinli motor gamında 1.5 litre hacimli ünitenin yerini alacak olan 1.6 litre hacimli motor 117 beygir güç, 154 Nm tork üretebiliyor. Hem sedan hem de sportback seçeneklerle sunulacak olan bu motorla otomobil 0'dan 100 km/s sürate 11.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürat 189 km/s.

Volkswagen'den alınan 2 litre hacimli motorun yerine geçen 1.8 litre hacimli turbo Diesel ünite 116 beygir güç, 300 Nm tork üretebiliyor. ASX modelinde de kullanılan bu motorun 150 beygir güç üretebilen versiyonu üzerinde de çalışmalar yapılıyor.

Japon üretici bu motorların tüketim değerlerini daha da aşağıya çekebilmek için Cleartech isimli Start&Stop sistemini de standart donanıma eklemiş.

4 yorum:

  1. dış görünüm çok güzel, yakıt değerleri de öyle.

    YanıtlaSil
  2. 1.6'lik dizeli olmadikca Turkiye'de yine satmaz, yazik. Oysa guzel araba.

    YanıtlaSil
  3. Vergi dilim ve miktarları düzgün bir seviyeye de çekilebilir tabi onun yerine. Hem her üretici yararlanır bundan :)

    YanıtlaSil
  4. agamemnon bey size bir sorum olucatki. maksimum 50000 e full benzinli yada dizel cok farketmicek asiri bir yakimi soz konusu olmadikca. bana hangi arbayi onerirsiniz. umut.kurtoglu05@hotmail.com beni ekleme sansiniz varmi.tavsiyenizi dinlemeyi cok isterim

    YanıtlaSil