12 Eylül 2010 Pazar

HSV Grange


GM'in Avustralya kolu Holden tarafından tanıtılan ve VE Series II kodlu Commodore ve Caprice modellerinin ardından bu üreticinin sportif araçlar üreten kolu HSV (Holden Special Vehicles), büyük sedanın en güçlü modelini su yüzüne çıkardı.

Geçtiğimiz yıl hafifçe makyajlanan GTS modelinin izinden giden Grange (WM3), daha sportif tasarımlı ön tamponu, LED teknolojisi kullanan gündüz farları, 20 inç çaplı jantları, özel logoları, çift egzoz çıkışı, arka tampon altına yerleştirilen difüzörü ve krom aksamıyla standart modellerden ayrılırken bagaj kapağı üzerine yerleştirilen spoiler de sportif görünümü destekliyor.

İç mekan tasarımı Commodore modellerininkinden farksız olan aracın orta konsolunda bulunan Navigasyon ve eğlence sistemi ekranınaysa yeni görevler yüklenmiş. Otomobilin donanımında bulunan G-metre'nin verilerini gösteren bu ekran aynı zamanda gaz ve fren pedalı konumları, patinaj ve kızaklama mesafeleri, radyatöre giren havanın sıcaklığı, yakıt tüketim değerleri, motor yağı sıcaklığı, motor güç ve tork değerlerini de sürücü ve yolcularla paylaşıyor.

Daha da ileriye gitmek isteyen sürücüler için bir kronometre de sunan HSV, sisteme yüklenmiş yarış pisti haritaları sayesinde bu pistlerde atılan turların zamanlarını kaydedebiliyor. Dahası, bir USB portu sayesinde 1 saat içerisinde kaydedilen bütün veriler bilgisayara taşınabiliyor.

Süspansiyon ve fren sistemi elden geçirilen otomobilin egzoz sisteminin ses seviyesi ve bu seviyenin hangi devirden itibaren devreye gireceği de sürücü tarafından ayarlanabiliyor.

Otomobilde kullanılan 442 beygir gücündeki v8 motor 6.2 litre hacimli ve 550 Nm tork üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder