9 Eylül 2010 Perşembe

SAAB 9-3

İsveç merkezli üretici SAAB, 9-5'in hemen ardından 9-3 modelinin de yeni motor seçeneklerini tanıttı. Ağırlığı turbo Diesel motorlara verilmiş olan geliştirme çalışmaları sırasında otomobil hafif şekilde makyajlanmış.

9-5'in görünümüne uygun şekilde makyajlanan arka kısımla birlikte artık burada yeni bir ambleme sahip olan otomobilin geri kalanında büyük değişiklikler yapılmamış. Yeni jant seçenekleri donanıma eklenirken yakıt tüketiminin azaltılabilmesi için birçok önlem alınmış. Bu önlemlerin başında aracın alt kısmına yerleştirilen rüzgar deflektörleri gelirken yuvarlanma direnci düşük lastikler, yenilenmiş şanzıman oranları, akıllı alternatör, manuel şanzımanlı modellerde "vitesi yükselt" uyarısı ve daha az enerji harcayan hidrolik direksiyon pompası geri kalan gelişmeleri oluşturuyor.

Yeni motor ve çekiş sistemi kombinasyonlarının başında turbo beslemeli 2 litre hacimli motora sahip olan ve E85 ile çalışabilen BioPower isimli modelin dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılmış olması bulunuyor. 163 beygir güç üretebilen bu motor standart kurşunsuz benzinle de çalışabiliyor.

SAAB mühendislerinin 18 aylık çalışmaları sonunda tüketim değerleri ortalama %12 oranında aşağıya çekilen turbo Diesel motorlu modellerin tamamında çift seviyeli turbo besleme (TTID) kullanılıyor. Bu sayede 120 ve 150 beygir güç üretebilen TID motorların yerini 130 ve 160 beygir gücündeki TTID kardeşleri alırken 180 beygirlik en üst modelde bir değişiklik bulunmuyor.

Manuel şanzıman ve sedan gövde ile ortalama yakıt tüketimi ve CO2 salınım değerleri 4.5 litre/100 km ve 119 gram/km olarak gerçekleşen motorların Station Wagon (SportCombi) kasa tipinde ulaşabildikleri değerler sırasıyla 4.6 litre/100 km ve 122 gram/km. Sadece 160 ve 180 beygir güç üretebilen modellere sahip olan Cabriolet ise 5.1 litre/100 km ve 134 gram/km ile bu araçları izliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder