10 Eylül 2010 Cuma

AC Schnitzer BMW 5 Serisi


5 Serisi GT modellerinin ardından sedan 5 serisi için de gövde kitleri sunmaya başlayan Alman firma AC Schnitzer, bu araç için bir de performans kiti hazırlamış.

Görünümü oldukça değiştirilen aracın makyajlanan ön tampon alt kısmına bir de splitter eklenirken yan eteklerin de arka kısımlarına ekler yerleştirilmiş. Arka tamponunun alt kısmına da küçük bir etek yerleştirilen araç bu kısımda bir de difüzör sunuyor. Biri bagaj kapağında diğeriyse arka camın üzerinde olmak üzere iki adet spoiler ile donatılan araç için sunulan jantlar 19 ve 20 inç çaplı.

İç mekana geçildiğinde özel paspas ve pedal takımı dikkatleri çekerken ön konsol, kapı içleri ve direksiyon simidi üzerinde kullanılan alüminyum ve karbon fiber kaplamalar standart modellerden farklılık yaratıyor.

Modifiye edilen süspansiyon sistemi sayesinde yere 25 mm daha yakın olan aracın güçlendirilmiş fren sisteminde önde 8 pistonlu kaliperler görev yapıyor.

İstenildiğinde yeni egzoz sistemleri ve motor kapaklarıyla donatılabilen aracın modifiye edilen ilk motoruysa 530d modelinde kullanılan turbo Diesel ünite. Üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda bu motor 286 beygir güç, 620 Nm tork üretebilir hale gelmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder