7 Eylül 2010 Salı

Bentley Continental GT


İngiliz üretici Bentley, Volkswagen çatısı altına girmesinin ardından sıfırdan tasarlanan ilk otomobil olma özelliğine sahip Continental GT modelini makyajladı. Genel hatlarında büyük değişiklikler olmayan otomobilin motoru güçlenirken ağırlığı azaltılmış.

Ağustos ayında basına sunulan tanıtım videosundan alınan fotoğrafları geçtiğimiz ay sizlerle paylaştığım aracın ön tasarımında sedan model Mulsanne'ın etkileri hemen dikkat çekiyor. Eskiden olduğu gibi dört adet yuvarlak fara sahip olan Continental GT'nin dışarıda kalan far çifti artık daha küçük çaplı. İç kısımlarında LED gündüz farları dikkat çeken far grubuyla birlikte tamponun tasarımı da hafifçe makyajlanmış.

Yan kısmında yeni tasarım 20 ve 21 inç çaplı jantlarla birlikte yenilenen aynalar dikkat çekerken arka kısımda daha kapsamlı bir makyaj bulunuyor. Stop grubu küçültülen otomobilin bagaj kapağı daha keskin çizgilere sahipken arka tampon daha sade bir görünüme kavuşmuş.

İç mekanda da genel anlamda bir sadeleştirme söz konusu. Ahşap yüzeylerin şekilleri az da olsa değiştirilirken orta konsol, azaltılan düğme sayısı sayesinde sadeleştirilmiş. Gösterge tablosu da bu şadeleştirmeden payını alırken koltukların şekli yenilenmiş.

Bütün yenilemelerin ardından hava sürtünme katsayısı 0.33 Cd seviyesine indirilen otomobilin ağırlığı da 65 kg aşağıya çekilmiş. İz genişliği ön aksta 41, arkadaysa 48 mm artırılan otomobilin dört tekerlekten çekiş sistemi artık torkun %60'ını arkaya aktarıyor.

Continental GT'nin emektar w12 motoru da yenilenen parçalar arasında yerini almış. 6 litre hacimli ve çift turbo beslemeye sahip olan motor artık 575 beygir güç, 700 Nm tork üretebilirken ortalama yakıt tüketimi 16.5 litre/ 100 km seviyesine inmiş. Bu üniteyle 0'dan 100 km/s sürate 4.6, 0'dan 160 km/s sürateyse 10.2 saniyede ulaşabilen araç maksimum 318 km/s sürate ulaşabiliyor.

Bu yenilemelerin yanında 2011 yılında yüksek güç çıkışlı ve büyük ihtimalle yine aşırı beslemeli, 4 litre hacimli bir v8 motor seçeneği daha sunacak olan araç ilk olarak 2010 Paris otomobil fuarında sergilenecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder