4 Eylül 2023 Pazartesi

Porsche Cayenne Turbo E-Hybrid


Porsche Cayenne ailesi genişlemeye devam ediyor. Turbo GT'nin Avrupa pazarında satılmamasından ötürü en yüksek performanslı versiyon olacak Turbo E-Hybrid sonunda ortaya çıktı. Üstelik GT paketiyle donatılabilen araçlar bu sayede Turbo GT'yi aratmayacak bir görünüme kavuşuyor.

Önden bakıldığında biraz daha geniş hava girişine sahip ön tampon ve çift parçalı LED gündüz aydınlatmalarına sahip olan araçta daha çok gövde rengi parça ve 22 inç çaplı jantlar kullanılıyor. Dört çıkışlı egzoz ek ücret karşılığında alınan GT paketiyle çift çıkışlı titanyum üniteye dönüşebiliyor. Bu paketle birlikte alçaltılan süspansiyon, difüzör çıkışlı arka tampon ve ek spoiler de geliyor.

İç mekanda da GT paketinin Alcantara döşemeleri ve metal pedal seti haricinde büyük bir farklılık bulunmuyor. GT Sport direksiyon simidini standart olarak sunan otomobilde yönlendirilebilir arka aks da bulunuyor.

600 beygir güç üretebilen 4 litre hacimli, çift turbo beslemeli V8 motoruna gelen elektrik desteğiyle 739 beygir güç, 950 Nm tork üretebilen otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 295 km/s. 25.9 kWh kapasiteli bataryalara sahip aracın ağırlığıysa 2.6 ton. GT paketiyle donatıldığında maksimum sürati 305 km/s'e çıkan aracın 0-100 km/s deparı da 3.6 saniyede tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder