6 Kasım 2023 Pazartesi

Mercedes-AMG GT2 Pro


Geçtiğimiz yıl karşımıza AMG GT2 ile çıkan Mercedes, bu yıl otomobilin geliştirilmiş seçeneğini pistlere sürüyor. 479.000 Euro gibi bir fiyata sunulan aracın performansında yaşanan artış haricinde görünmeyen bölgeler de gelişmeler yaşanmış.

Görsel olarak büyük yenilikler sunmayan aracın en büyük farklılığı gövde üzerine uygulanan turkuvaz grafiklerin çoğalmış olması. 18 inç çaplı jantların içlerine de uygulanan renk haricinde modelde az da olsa aerodinamik geliştirme bulunuyor.

Süspansiyon sistemi de elden geçirilen otomobil artık 3 yerine 4 seviye süspansiyon ayarı sunuyor. İç mekanda daha parlak karbon fiber parçalar ve koltuktan direksiyon simidine kadar birçok yerde karşımıza çıkan GT2 Pro armaları dikkat çekiyor.

Kaputu altında 4 litre hacimli, çift turbo beslemeye sahip V8 üniteyi koruyan araç bu motordan 707 beygir güç almaya devam etse de yeni eklenen overboost fonksiyonu sayesinde güç geçici olarak 750 beygire yükselebiliyor. Bu güç, 6 ileri vitesli, sıralı şanzımanla arka aksa aktarılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder