9 Aralık 2022 Cuma

Mercedes-AMG GT2


Mercedes, yarış araçlarına bir yenisini ekledi. Daha önce GT3 ve GT4 seçenekleri tanıtılan mode Mercedes-AMG GT, sonunda GT2 kurallarına uygun versiyonuna da kavuştu. Böylece otomobil, ömrünün sonuna yaklaştıkça pistler için sunulan seçeneklerini artırmış oldu.

Dev ön panjur ve splitter haricinde deflektörler ve yeni hava geçişlerine sahip bir ön tampona sahip olan GT2'nin kaputunda da hava çıkışları yer alıyor. Küçük jantlar tek bijona ve slick lastiklere sahip. Genişleyen yan etekler, difüzör ve dev spoiler de dikkat çeken detaylar arasında.

İç mekanda tam boy takla kafesi, sabit yarış koltuğu, bol bol karbon fiber panel, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, koruyucu file ve acil durum kumandaları yer alan otomobilin dijital gösterge paneli korunmuş. Sökülebilir direksiyon simidi birçok kontrole ev sahipliği yaparken üst ve alt kısımları kesik yapıda.

Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 üniteyi koruyan otomobilin gücüyse 707 beygire düşürülmüş. Bu güç, arka aksa 6 ileri vitesli, sıralı şanzımanla aktarılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder