4 Aralık 2022 Pazar

Mercedes-Benz EQT


Mercedes'in ticari araç ailesi elektriklenmeye devam ediyor. Markanın ticari ailesinin en küçük seçeneği olan T Serisi, Mayıs ayında tanıtılan konseptinin izinden giderek elektrik motoruna kavuştu. Aracın teknik verileriyse bizlere yabancı değil.

Etkileyici konseptine çok da benzemeyen otomobilde yaşanan bu değişiklikse sürpriz değil. Model, içten yanmalı motorlara sahip seçeneklerden farklı durmuyor. Tasarımdaki en büyük farklılık, farları da içerisine alan yeni ön panjur olmuş. İlk etapta, yaklaşık 4.5 metre boya sahip kısa aks mesafeli seçeneği satılacak olan otomobilin uzun versiyonunun da üretilmesi bekleniyor.

İç mekana geçildiğinde ön bölümde bir tasarım farkı dikkat çekmese de elektrikli modele özel grafikler dokunmatik ekranının yeniliği olarak gösterilebilir. Marco Polo isimli konsept donanım paketini de sergileyen Mercedes, yataktan masaya, buz dolabından ocağa kadar birçok kamp donanımına sahip bu aracın da güçlü bir seçenek olacağına inanıyor.

EQT dikkat çekici bir araç olsa da performansıyla kimseyi heyecanlandıracak gibi görünmüyor. 122 beygir güç, 245 Nm tork üretebilen elektrik motoru ve 44 kWh kapasiteye sahip bataryalar elektrikli Renault Kangoo'da da kullanılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder