26 Nisan 2022 Salı

Mercedes-Benz T Serisi


Mercedes, Citan'ın ikiz kardeşini de tanıttı. Konsept hali uzun aks mesafesiyle tanıtılmış olsa da ilk etapta kısa versiyonları satılacak olan otomobil, hem benzinli hem de Diesel motorlarıyla pazarda kendisine şans arayacak.

Ana hatlarında Citan'dan farklılık bulunmayan otomobilde gövde rengi aynalar, 17 inç çaplı jantlar, karartılmış arka camlar ve daha canlı gövde renkleri gibi değişiklikler var. Donanımı da ticari kardeşine göre zenginleştirilen aracın iç mekanında gövde rengi trim parçalarına yer verilebiliyor.

4.498 mm boya, 1.859 mm genişliğe ve 1.811 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.716 mm olarak açıklanıyor. Tanıtılan model 5 kişilik olsa da ilerleyen aylarda 7 kişilik versiyon, uzun gövdesiyle bizlerle olacak. Bu arada camları açılabilen kayar arka kapı içlerinde cepler, ön koltuk sırtlıklarında da tepsiler bulunuyor.

Kaputu altında tanıdık motorlar görev yapan T Serisi'nin 1.5 litre hacimli turbo Diesel ünitesinin 95 ve 116 beygir güç üretebilen seçenekleri sırasıyla 260 ve 270 Nm tork üretebiliyor. İkinci ünite, overboost fonksiyonuyla kısa bir süre için 121 beygir güç, 295 Nm tork üretebiliyor.

1.33 litre hacimli benzinli motorsa 102 ve 131 beygir güç üretebilen iki versiyona sahip. Bu üniteler 200 ve 240 Nm tork üretebiliyor. Motor seçeneğine göre 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman tercih edilebiliyor. Aracın elektrikli seçeneğiyse önümüzdeki aylarda tanıtılacak.

1 yorum:

  1. Motor güçleri düşük, yarı otomatik sanziman bence bu sınıfta iyiden iyiye dezavantajlı. Ben olsam bu sınıfta Peugeot Rifter tercih ederim. 4 yaşına girmesine rağmen hala bundan iyi.

    YanıtlaSil