25 Nisan 2022 Pazartesi

GAC TIME


Çin'den gelen ilginç konspetlere bir yenisi ekleniyor. Avrupalı üreticilerin çizgisinde ilerleyen markalar günümüzün gerekliliği elektrikli otomobilleri sergilerken farklı tasarımlarla hava sürtünme katsayılarını aşağıya çekmeye çalışıyor.

Damla biçimli görünümüne baktığımızda 0.191'lik hava sürtünme katsayısı pek de garip gelmeyen otomobil kısa bir burun kısmına sahip. LED farlara sahip ön görünüm yana geçildiğinde bizleri ışıklandırmalı, aerodinamik jant kapakları, gizli kapı kolları ve aynaların yerine geçen kameralarla karşılıyor.

Tavanında 4. seviye otonom sürüş için gerekli alıcı ve vericiler olan konseptin uzatılmış arka bölümünden LED aydınlatmalı bagajı görülebiliyor. Aynı ışıklandırma dışarıya stoplar olarak yansıyor. Çerçevesiz kapı camlarına sahip olan otomobilin tavanı da kapılar açıldığında yukarıya doğru açı alıyor.

İç mekansa organik bir tasarım diline sahip. Sürücü koltuğunun yanında bir şezlong gibi uzanan koltuk, arkada bir diğeriyle birleşiyor. Küçük direksiyon simidi kullanılmadığında katlanabilirken gösterge paneli ince yapılı. İç mekanında fiziksel düğme bulunmayan konseptin kumandaları orta konsolda yer alan dokunmatik panelden kontrol ediliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder