24 Nisan 2022 Pazar

Hozon Nezha S

Her gün bir yenisi tanıtılıyormuş gibi görünen Çinli elektrikli otomobillere bir eklenti daha oldu. Hozon Auto tarafından geliştirilen Nezha S, konsept halinde Eureka 03 olarak adlandırılan aracın seri üretime geçmiş hali olacak.

Çift katlı far tasarımıyla birleşen sivri burnuyla sportif duran otomobilin kaputu da bu havayı pekiştirmiş. Jantlar çok büyük olmasa da kırmızı kaliperler ve delikli diskler dikkat çekici.Yan aynaları cam altlarına sabitlenen otomobilin kapı kolları da hemzemin. Arka camının açısıyla neredeyse bir liftback görünümü sunan sedan modelin LED stopları, otomobilin eni boyunca uzanıyor. Arka tampon altında difüzör çıkışı olduğu da görülebiliyor.

İç mekanda deri ve Alcantara döşemelerle metal ve ahşap trim parçaları kullanılan otomobilin direksiyon simidi üç kollu ve altı düzleştirilmiş. İnce yapılı dijital gösterge paneli haricinde büyük bir head-up display ile donatılan aracın orta konsolu da dik yerleşimli bir dokunmatik ekrana sahip. Ayrıca daha küçük bir ekran da ön yolcunun hemen önünde bulunuyor. Yan destek sunan kafalıklara sahip modelde sabit bir cam tavan da kullanılmış. 21 hoparlörlü ses sistemi 1.216 Watt çıkış gücü sunuyor.

Henüz batarya kapasiteleri açığa çıkmayan otomobilde bir ve iki elektrik motor opsiyonu sunulacak. Arkadan itişli versiyon 715 km menzil sunarken 462 beygir gücündeki dört çeker seçenek 650 km menzile sahip. Bu arada Nezha S'in menzil artırıcılı bir seçeneği daha olacağı açıklandı. Bu aracın menziliyse 1.100 km'ye ulaşacak. 4.8 metre boya, 2 metre ene ve 1.4 metre yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 2.9 metre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder