10 Mayıs 2021 Pazartesi

Mercedes-Benz Concept EQT


Mercedes T Serisi yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Citan'da olduğu gibi Renault Kangoo temelleri üzerine geliştirilecek olan otomobilin bizlerle ilk tanışması elektrikli bir konseptle oldu. Bu aracın altyapısı, 2019 yılında tanıtılan Renault konseptiyle aynı.

EQ ailesinin en şık yüze sahip versiyonu olarak tanımlanabilecek modelde ince LED farların yanında yıldızlarla süslenmiş panjur görünümlü panel dikkat çekiyor. 21 inç çaplı jantlara sahip otomobilin B ve C sütunları şık bir şekilde gizlenirken kromajlı cam çerçeveleri B sütununda kalınlaşıyor.

Hemzemin kapı kollarına sahip konseptin kapı altları da kromajlı süslemelerle renklendirilmiş. Alçak tavan rayları, neredeyse hiç çıkıntı yapmayan arka tampon, LED stopları birbirine bağlayan ve bagaj kapağı boyunca uzanan aydınlatma gözlerden kaçmayan diğer diğer detaylar.

Seri üretime hazır bir araç olan Concept EQT'nin iç mekanı bunu daha da belli ediyor. Açık renkli deri döşeme ve mavi renkli krom detayları saymazsak tasarım standart bir Mercedes modelinden çok farklı değil. Kapı iç panelleri, cam ve ayna kumandalarıyla havalandırma sistemi düğmelerinin Renault kaynaklı olduğuysa görülebiliyor.

Uzun aks mesafeli olarak tanıtılan konsept 4.945 mm boya, 1.863 mm genişliğe ve 1.826 mm yüksekliğe sahip olan model 7 kişilik oturma kapasitesine sahip. Ayrıca Tony Hawk tarafından tanıtılan aracın bagaj zemini altında bir de elektrikli longboard bulunuyor.

Elektrik motorlu olsa da detaylarına inilmeyen konseptin seri üretime geçtiğinde içten yanmalı motora sahip seçenekleri de bulunacak. Aynı temelleri paylaşan Kangoo'da 44 kWh kapasiteli piller kullanıldığını hatırlatalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder