7 Mayıs 2021 Cuma

Estrema Fulminea


Son zamanlarda ortaya çıkma hızları iyice artan elektrikli otomobil startup'ları arasına bir yenisi eklendi. bu sefer İtalya'dayız ve aracımız da bir hiper otomobil. Bu tip markaların genelinde olduğu gibi sunulan performans üst düzeyde.

Alçak ve geniş yapısıyla bir hiper otomobilin görünümünü ilk saniyede sunmayı başaran otomobil köşeli hatlara ve geniş bir aerodinamik pakete sahip. 21 inç çaplı jantların üzerini kaplayan plakalar, gizlenebilen spoiler, splitter, difüzör ve deflektörlerin yanında aynaların yerini alan kameraların çamurluklara gizlenmesi de bu konuda verimliliği artırıyor.

Kapıları tavana doğru uzayan otomobilin arka bölümünde cam yerine yine aerodinamik elemanlara yer verilmiş. Hem ön hem de arkada, ince yapılı LED aydınlatmalara sahip olan Fulminea'nın stopları hem çok parçalı hem de üç boyutlu.

Dört elektrik motoru sayesinde 2.000 beygir üzerinde güç üretebilen otomobilde kullanılan solid state batarya ve ultra-kapasitör ikilisi, ortalama bir elektrikli otomobilin yaklaşık iki katı enerji yoğunluğu sunuyor. Bu sayede 100 kWh kapasiteli bataryaları yaklaşık 300 kg ağırlığa sahip olan aracın boş ağırlığı da 1.5 ton civarında tutulabilmiş.

Markadan yapılan açıklamaya göre dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan modelin 0'dan 320 km/s sürate ulaşması 10 saniyenin altında tamamlanacak ve 520 km'ye kadar menzile sahip olacak. Otomobilin alçak yapısını korumak için bataryalar kabinin arkasına, dik bir şekilde yerleştirilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder