12 Mayıs 2021 Çarşamba

Genesis G70 Shooting Brake


Genesis, yakında bütün gücüyle Avrupa pazarına girecek. Bu işlem için SUV modelleri zaten hazır olan Koreli üreticinin ürün gamında eksik olan station wagon gövde de G70'in Shooting Brake seçeneğiyle tamamlanıyor.

Tasarımına baktığımızda ön bölümde dört kapılı kardeşle arada bir fark olmadığı görülebilen otomobil daha uzun tavan çizgisiyle fark yaratmaya başlıyor. Yüzgeç anten ve büyük sayılabilecek bir spoilerle donatılan araç yatık bir bagaj kapağı camına sahip.

Oval egzoz çıkışları ve sahte difüzörle sedan kardeşiyle neredeyse aynı arka tampona sahip olan beş kapılı kardeşte çift parçalı stopların bagaj kapağına taşarak dört parçaya bölündüğü görülebiliyor.  4.685 mm boya, 1.850 mm genişliğe ve 1.400 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.835 mm olarak açıklanıyor. G70 ailesi, Avrupa'nın D premium segmentinde yer alan modellerine rakip olacak bir araç.

İç mekan tasarımını sedan kardeşten alan beş kapılı modelin arka koltukları 40:20:40 oranında katlanabiliyor. Bu arada bagaj hacminin dört kapılı kardeşte sunulandan %40 daha büyük olduğunu belirtelim.

Değişiklik beklenmeyen bir diğer bölüm de kaput altı. Tamamı turbo beslemeye sahip motorlarından benzinli olanları 2 ve 3.3 litre hacimli olan G70 ailesi bu ünitelerden 252 ve 370 beygir güç alabiliyor. 2.2 litre hacimli Diesel ise 202 beygir gücünde. Araçların tamamında 8 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılıyor. G70 ailesi, motor seçeneğine göre arkadan itiş veya dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabiliyor.

3 yorum:

  1. röno taliant ile ilgili blog yazmış mıydın?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dacia Logan'da işlemiştim onu.

      https://onurkoray.blogspot.com/2020/09/dacia-sandero-stepway-ve-logan.html

      Sil