9 Eylül 2020 Çarşamba

Genesis G70


Genesis, 3 yıl önce tanıttığı G70'in makyajlı yüzüyle karşımızda. Birçok üreticinin son zamanlarda hafif tuttuğu makyaj operasyonlarını sevmiyormuş gibi görünen marka araca bambaşka bir hava katmış.


Genesis'in yeni yüzünü taşıyan makyajlı G70'te bu kısım hem daha yuvarlak hatlı hem de daha derli toplu görünüyor. İki parçaya bölünen LED farlar, büyük ön panjur ve tamponda görülen geniş hava girişleri sportif bir duruş sergiliyor. Bu duruş, yeni jant seçenekleri, kırmızı kaliperler ve ön çamurlukların arkasında yer alan, küçültülmüş trim parçasıyla devam ediyor.

Arka bölümünde de büyük değişiklikler olan otomobilin plakalığı tampona alınmış. Bagaj kapağının uç kısmı bir spoiler görevi görmeye devam ederken LED stopların da ikiye bölündüğü gözlerden kaçmıyor. Tamponun alt kısmındaysa aşağıya doğru kıvrılan reflektörler ve küçük bir difüzör bulunuyor.


İç mekansa neredeyse ellenmemiş. Dokunmatik ekranı artık daha geniş olan G70'in orta konsol havalandırma ızgaraları çevresi de parlak görünümlü trim parçalarına kavuşmuş. Ayrıca temassız şarj istasyonu artık dikey değil yatay konumlu.

Tamamı turbo beslemeli motorlarından 2 litre hacimli olanına veda etmesi beklenen G70'in bu ünitesi yerine 2.5 litre hacimli bir motor gelmesi bekleniyor. Manuel şanzımansa artık donanımda yer almayacak. 3.3 litre hacimli benzinli ve 2.2 litre hacimli Diesel ünitelerse hayatlarına devam edecek. Motor seçeneğine göre arkadan itiş ve dört tekerlekten çekiş sistemlerini seçmek mümkün olacak.

2 yorum:

  1. üreticilerin hepsi ekim ayını bekliyormuş galiba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eylül ayını bekliyorlar daha çok. Normal şartlarda fuar olması gerekiyordu şu sıralar. Uzun süredir hazırlanan projeler birer birer tanıtılıyor o nedenle.

      Sil