9 Eylül 2020 Çarşamba

Volkswagen Golf Variant ve Alltrack


Tanıtımı geçtiğimiz yılın Ekim ayında yapılan 8. nesil Volkswagen Golf, station wagon seçeneklerine kavuşuyor. Daha büyük bagajıyla ailelere daha uygun bir seçenek olan otomobilin yükseltilmiş seçeneği de ortaya çıktı.

Golf'ün station wagon seçeneklerinde büyük bir sürpriz sunulmuyor. B sütununa kadar hatchback kardeşiyle aynı görünen otomobilin tavanı daha uzun yapılı ve port bagaj raylarına ev sahipliği yapıyor. Arkadaysa LED stoplar, biraz daha yatık bagaj kapağı camı ve uzayan bagaj kapağı nedeniyle kapağa taşınan plakalık görülebiliyor.


4.66 metre boya, 1.79 metre genişliğe ve 1.46 metre yüksekliğe sahip modelin aks mesafesi de 2.69 metre olarak açıklandı. Bu uzama, arka koltuklara 38 mm ek diz mesafesi olarak aktarılmış. Bagaj hacmiyse 611 ile 1.642 mm arasında değişiyor.


İç mekan tasarımında bir yenilik bulunmayan otomobilin motor seçenekleri, hatchback kardeşinkinden az. 1 ve 1.5 litre hacimli benzinli motorların 90, 110, 130 ve 150 beygir güç üretebilen seçeneklerinin yanında 2 litre hacimli Diesel ünitenin 115 ve 150 beygir gücündeki versiyonları araçla birlikte alınabiliyor. 48 Volt hafif hibrit destek sunabilen motorların haricinde tam hibrit versiyon Variant'ta bulunmuyor.


Alltrack versiyonu da tanıtılan Golf'ün bu seçeneği, tamponlar, yan etekler ve çamurluklarda yer alan siyah renkli korumalar, özel tasarım jantlar, Alltrack armaları ve 20 mm yükseltilmiş süspansiyon sistemiyle farklılaşıyor.


Araçta ilk etapta sunulacak olan tek motor, GTD'den alınacak 2 litre hacimli, turbo Diesel ünite. 200 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen motor dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla (DSG) sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder