9 Eylül 2020 Çarşamba

Maserati MC20


Maserati, Ferrari Enzo temelleri üzerine geliştirilen sınırlı üretim MC12'den bu yana ürettiği ilk ortadan motorlu aracı tanıttı. MC20 adlı modelle birlikte İtalyan üretici, GranTurismo'dan boşalan yeri doldurmaya çalışacak.

Öne doğru uzayan burnuyla klasik Maserati modellerine göz kırpan MC20'de LED farlar ve ön bagaj kapağı yanlarına yerleştirilen hava çıkışları görülebiliyor. Kelebek kapılara sahip aracın jantları 20 inç çaplı. Arkadaysa ince LED stoplar, difüzör ve çift egzoz çıkışıyla birlikte kaputun şeffaf bölümünde yer alan hava çıkışlarının marka logosu şeklinde olduğu görülebiliyor.


Dallara yardımıyla tasarlanan karbon fiber bir gövdeye sahip otomobilde Brembo imzalı frenler görev yapıyor. Önde 380, arkadaysa 350 mm çaplı fren diskleri sunan otomobilin bu parçaları karbon seramik sipariş edilirse çaplar 390 ve 360 mm oluyor.

Sade bir tasarıma sahip iç mekanla yolcuları karşılayan araçta Sabelt tarafından üretilen koltuklar ve Alfa Romeo modellerine göz kırpan bir direksiyon simidi kullanılmış. Dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran haricinde kumanda sayısı azaltılırken metal pedallar, karbon fiber ve Alcantara trim parçaları gözlerden kaçmıyor.


Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli bir V6 motor barındıran MC20, 630 beygir güç, 730 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla gücü arka aksa ileten otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 2.9 saniyenin altında tamamlanırken 200 km/s'e ulaşmak 8.8 saniyeden kısa sürüyor. Ağırlığı 1.5 tonun altında tutulan aracın maksimum süratiyse 325 km/s'in üzerinde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder