9 Eylül 2020 Çarşamba

Land Rover Defender Hard Top


Defender modelleri çeşitleniyor. Kısa ve uzun gövdeli versiyonları bulunan araca yeni motor seçenekleri ekleyen Land Rover şimdi de efsanevi arazi aracının ticari versiyonlarını tanıttı.

Yan bölümde arka camlarının kapatılmış olduğu görülebilen modelin tasarım olarak binek versiyondan büyük farkları bulunmuyor. Değişiklikler daha çok sunulan -veya sunulmayan- donanım ve opsiyonlarda.


Ön bölümde daha sade tutulmuş bir kokpit sunan otomobil yine 3 kişilik ilk sıra koltuklarla alınabiliyor. İki ve üçüncü sıraysa iptal edilmiş ve bu bölüm dayanıklı plastikle kaplanıp kabinden ayrılmış.

Kısa ve uzun aks mesafeli versiyonları bulunan Defender Hard Top'ın her iki seçeneğinde de 58 litre hacimli kilitlenebilir taban altı bölüm bulunuyor. 110'da ayrıca arka kapıların hemen içerisinde, yerde konumlanan 155 litrelik ek bir bölüm de bulunuyor. Yenilenen iç mekan aydınlatması standart aracınkinden 5 kat daha parlak.


Bagaj kapakları yanlara açılan Defender Hard Top modellerinin arka kısımlarında kullanılan kaplamalar inceltilerek yükleme bölümü daha büyük tutulmuş. 90'da 1.355, 110'daysa  2.059 litre yükleme hacmi sunan araçlar 3.5 tona kadar çekme kapasitesi ve 800 kg'a kadar yükleme kapasitesi sunabiliyor.

Her ne kadar ticari araçlar olsalar da ikilinin temellerinde Defender yattığını unutmamak gerek. Bu sayede opsiyonel olarak yükseklik ayarlı süspansiyon sistemiyle donatılabilen araçlar 900 mm'ye kadar su geçiş derinliği, 38 derece yaklaşma, 40 derece uzaklaşma ve 28 derece askı açıları sunabiliyor.


Kaput altındaysa yeni tanıtılan 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli motor görev yapıyor. Defender Hard Top 90'da sadece 200 beygir güç üretebilen seçeneği sunulan motorun 250 ve 300 beygir gücündeki versiyonları, 48 Volt hafif hibrit sistemle birlikte Defender Hard Top 110'da alınabiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart donanımda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder