10 Eylül 2020 Perşembe

Lucid Air


A.B.D.'den bir elektrikli otomobil markası daha çıktı. Konsept hali yıllar önce tanıtılan Air ile pazara giren Lucid, performansıyla olduğu kadar sunduğu menzille de dikkatleri üzerine çekmeye çalışacak.


Etkileyici bir görünüme sahip olan otomobilin önünde ince yapıları derine gizlenmiş LED farlar ve düşük bir burun görülebiliyor. 21 inç çaplı jantlar, şişkin çamurluklar ve hemzemin kapı kolları sportif bir duruş sağlamış. Arka bölümdeyse kısa yapılı fakat aşağıya doğru uzayan bagaj kapağı, ince uzun LED stoplar ve ince bir spoiler yer alıyor.


İç mekanda da modern bir görünüm sunan otomobilde iki kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli ve bir çift dokunmatik ekran görülebiliyor. Ön camı tavana doğru uzayan Air'in güneş siperlikleri cama yapıştırılmış. İlk etapta arka koltukları üç kişilik olarak gelecek modele ilerleyen aylarda çift koltuklu bir versiyon da eklenecek.


113 kWh kapasiteli bataryaları 832 km'ye kadar menzil sunabilen otomobilin en yüksek performanslı seçeneğinde kullanılan çift elektrik motoru 1.095 beygir güç üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate yaklaşık 2.5 saniyede ulaşabilen bu aracın maksimum sürati 270 km/s.

1 yorum: