12 Kasım 2020 Perşembe

Renault Kangoo ve Express


Renault'nun 13 yıldır küçük güncellemelerle ürettiği Kangoo modeli sonunda yenileniyor. Üstelik 3. nesil Kangoo, 1997 yılında yerini aldığı Express model adını da beraberinde getirecek. Aracın yapısındaysa önemli yenilikler sunuluyor.

Eskisinden çok daha köşeli bir yze sahip olan Kangoo'nun LED farları, kromajlı panjuru ve küçük LED sis farları binek Renault modellerini aratmıyor. B ve C sütunları siyaha boyanan aracın arka kısmındaysa eskisinden çok daha kısa tutulan LED stoplar bulunuyor. Aracın ana hatlarının, geçtiğimiz yıl tanıtılan Kangoo ZE konseptine benzemesi rastlantı değil.

Kangoo'nun sunduğu iki büyük yenilik var. Bunlardan ilki, B sütunu bulunmayan yan yükleme kapısı. Bu sayede 1.41 metrelik bir açıklığa sahip olan yan bölümden iç mekana ulaşılabiliyor. Katlandığında zeminle eş yükseklikte olan ön yolcu koltuğu da ikinci akılcı çözüm. Bu arada standart Kangoo'nun yükleme hacmi 3.3 ile 3.9 metreküp arasında değişirken uzun aks mesafeli araçlarda hacim 4.2 ile 4.9 metreküp arasında.

İç mekanı da markanın binek modellerini aratmayan Kangoo'da bu bölümde de daha köşeli çizgiler kullanılmış. Orta konsolun üsr kısmına yerleştirilen dokunmatik ekran ve köşeli havalandırma ızgaraları haricinde Clio'da da kullanılan direksiyon simidi ve gösterge paneli dikkatlerden kaçmıyor.

Gelelim Express'e. Büyük ihtimalle Dacia Dokker olarak da anılacak olan otomobilin görünümü Kangoo'dan farklı. Daha küçük farlar ve daha basit bir tasarıma sahip ön tampon haricinde Dokker'ın öne çıkan B ve siyah renkli C sütunlarına sahip araç siyah renkli yan korumalara sahip ve daha yüksek yapılı.

İç mekanında da farklılıklar olan Express'in dokunmatik ekranı daha aşağıya alınmış ve orta havalandırma ızgaraları birleştirilmiş. Vites kolu da tabana alınan modelin ön yolcu ilerisinde yer alan konsol kısmı da daha basit tasarımıyla öne çıkıyor.

Motor seçenekleri henüz açıklanmayan Kangoo'da Renault'nun binek modellerinde de kullanılan benzinli ve Diesel ünitelerin kullanılması sürpriz olmayacak. Ayrıca güncel modellerde olduğu gibi yeni nesil Kangoo'nun da elektrik motorlu seçeneği bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder