12 Kasım 2020 Perşembe

Audi RS6 GTO


Audi, sürpriz bir şekilde çılgın görünümlü bir konsept araçla karşımıza çıktı. RS6 temelleri üzerine geliştirilen otomobil 1989 Audi 90 Quattro GTO'ya göndermeler yapan bir dış görünüme sahip.

GTO konseptiyle RS6 tam bir yarış otomobiline dönüşmüş. Modelin yenilikleri arasında dev bir hava girişine sahip ön tampon, kırmızı şeritle öne çıkarılmış splitter, kaputa eklenen hava çıkışları, genişletilen ön çamurlukların arkasına açılmış hava çıkışları, büyük spoiler, difüzör ve arka tampon altına eklenmiş aydınlatmalar bulunuyor.

Aracı 30 yıl öncesinin IMSA yarışçısına benzeten asıl detaylarsa arka tekerleklerin önüne alınan egzoz çıkışları ve çıkıntı yapan, tek bijona sahip jantlar. Bu jantlar, eski araçta daha da derin bir görünüme sahip olarak sunulmaktaydı. Ayrıca egzoz çıkışları da ön lastiklerin arkasına daha yakındı.

İç mekanı da pist yarışları için modifiye edilmiş olan konseptin iç mekanında karbon fiber yarış koltukları, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri, tam boy takla kafesi, arka koltuk iptali ve bardaklıkların yerini alan kumanda düğmeleri görülebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder