12 Kasım 2020 Perşembe

Porsche Vision E ve Vision 920


Porsche'nin yeni gün yüzüne çıkan gizli konseptlerinde yeni bir sayfadayız. Bu sefer konseptlerin en çılgın tasarıma sahip olan ikilisini inceliyoruz. Sadece pistler düşünülerek ortaya çıkarılmış bu iki araç ne yazık ki asfalta dokunamadan rafa kalktı.

Markanın Vision E olarak adlandırılan çalışması uzun süredir karşımıza çıkan Gran Turismo konseptlerini andıran nitelikte. Dört köşeye yerleştirilen tekerlekler dev jantlara sahip. Ayrıca gövde, büyük bir aerodinamik çalışmayı andırıyor. LED aydınlatma grubu farklı yerlere gizlenirken fanus biçimli kokpit aracın ortasında yer alıyor.

Porsche'nin LMP1 kategorisini terk etmesinin ardından boş durmak istemeyen Porsche Design, başarılı yarış aracı 919'un takipçisini ortaya çıkarmak için kolları sıvadı. Bunu yaparken akıllarında hem yollara çıkabilecek bir hiper otomobil hem de bir yarış otomobili bulunan takım ortaya Vision 920'yi çıkardı.

Yine etkileyici aerodinamik donanımlara sahip olduğu görülen konsept, Vision E'den çok daha sade duruyor. Önde açıkta bırakılan süspansiyon sistemi, merkezi oturma pozisyonu ve çift katlı difüzörle çok dinamik görünen otomobilde geniş bir spoiler ve tek bijonlu jantlar dakullanılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder