25 Ağustos 2021 Çarşamba

Mercedes-Benz Citan


Mercedes, küçük ticari aracı Citan'ın yeni nesil örneklerini tanıttı. Eskiden olduğu gibi Renault Kangoo temelleri üzerine geliştirilen otomobilin iç mekanı, Mayıs ayında sergilenen EQT konseptini andırsa da dışarıda aynı agresiflik bulunmuyor.

Önden bakıldığında farklı panjur, tampon, kaput ve LED farlarıyla bir Mercedes olduğu belli olan Citan'ın yan görüümü, farklı jantları dışında Kangoo ile aynı. Arkadaysa LED stopların iç desenleri ve bagaj kapağının alt kısmında kullanılan karakter çizgileri aracı Fransız kardeşinden farklılaştırmış.

İç mekana geçildiğinde direksiyon simidi, dokunmatik ekran, gösterge paneli ve havalandırma ızgaraları gibi kısımlarda Mercedes dokunuşları bulunduğu görülebiliyor. Geriye kalan bölümlerdeyse Renault raflarından alınan parçalar kullanılmış.

İlk etapta tek gövde seçeneğine sahip olacak modelin uzun aks mesafeli seçenekleri de daha sonra piyasaya çıkacak. 2 Euro Palet alabilen 2.9 metreküp hacimli kasaya sahip Van seçenekte esnek separatör tercih edildiğinde 3.05 metre boyunda yükler taşınabiliyor. Aracın çekme kapasitesiyse 1.5 ton olarak açıklanıyor.

Kaputu altında tanıdık motorlar görev yapan Citan'ın 1.5 litre hacimli turbo Diesel ünitesinin 75, 95 ve 116 beygir güç üretebilen seçenekleri sırasıyla 230, 260 ve 270 Nm tork üretebiliyor. 1.33 litre hacimli benzinli motorsa 102 ve 131 beygir güç üretebilen iki versiyona sahip. Bu üniteler 200 ve 240 Nm tork üretebiliyor. Motor seçeneğine göre 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman tercih edilebiliyor. Aracın 285 km menzil sunan elektrikli seçeneğiyse 2022 yılında pazarda olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder