9 Aralık 2022 Cuma

Ford GT Mk IV


Güncel Ford GT'nin sonu geliyor. Sonu etkileyici bir şekilde getirmek isteyen A.B.D. merkezli üretici bu araca özel bir versiyonla veda ediyor. Sadece pistlere özel bir araç olacak GT Mk IV, 1967 yılında Le Mans'ı kazanan Mk IV anısına 67 adet üretilecek.

Büyün bir splitter ve geniş hava girişlerine sahip ön tamponda LED farların büyük ölçüde kapatıldıkları, bagaj kapağı üzerinde de birçok hava geçiş deliği açıldığı gözlerden kaçmıyor. Aerodinamik kapaklara sahip jantlar slick lastiklerle sunulurken yan etekler de genişlemiş.

Aracın tavanına bir hava girişi ekleyen Ford, arka tamponu da ortadan kaldırmış. Uzatılan kısımda merkezi yerleşime sahip çift egzoz çıkışı, dev spoiler ve yine standart araçtakinden çok daha büyük boyutlarda olan difüzör görülebiliyor.

İç mekan fotoğrafları paylaşılmamış olsa da aracın pistlere özel olması, takla kafesi, 6 noktalı emniyet kemerleri, yangın söndürme sistemi, sökülebilir direksiyon simidi ve genel olarak ses izolasyonu sıfırlanmış bir kabin anlamına geliyor.

Teknik özelliklere de çok girmekten kaçınan Ford, çift turbo beslemeye sahip, V6 motorun daha büyük hacimli bir seçeneğini kaput altına yerleştirdiğini açıklamakla yetindi. 800 beygir üzerinde güç üretmesi beklenen ünite sıralı şanzıman yardımıyla gücü arka aksa aktaracak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder