11 Aralık 2022 Pazar

Donkervoort F22


Hollanda merkezli üretici Donkervoort yeni modelini tanıttı. Tamamı sıfırdan tasarlanan otomobilin ismi, Denis Donkervoort'un bu yıl (2022) doğan kızı Filippa'dan alınırken üretim adedi 75 olarak belirlenmiş. Araçların 50 adedi şimdiden satılmış bile.

4 metrenin biraz üzerinde boya sahip olan otomobil uzun kaputu ve açıkta duran ön lastikleriyle dikkat çekiyor. D8 GTO'nun yerini alan modelde büyük ön panjur, kaputa yerleştirilmiş LED farlar, yine kaputta yer alan hava çıkışları ve yukarıya doğru açılan kapıların altında bulunan egzoz çıkışları bulunuyor.

Targa tavana sahip olan modelin arkası da LED stoplar ve büyük difüzör sayesinde dinamik duruyor. Sertliği ve yüksekliği ayarlanabilen süspansiyon sistemine sahip olan F22'de kullanılan fren diskleri önde 330, arkadaysa 279 mm çaplı. Bagaj hacmiyse 298 litre.

Bol Alcantara ve karbon fiberden oluşan sade yapılı bir iç mekana sahip olan F22'nin üç kollu direksiyon simidi üzerinde birçok kumanda düğmesi yer alırken dijital gösterge paneli ve yolcunun önüne yerleştirilen iPad Mini, dikkat çeken teknolojik donanımlar arasında.

Kaputu altında Audi'den alınan 2.5 litre hacimli, 5 silindirli ve turbo beslemeli motoru kullanmaya devam eden Donkervoort, bu üniteyi 500 beygir güç, 640 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye etmiş. 5 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan F22 sadece 760 kg ağırlığında. 0'dan 100 km/s sürate 2.5 saniyede ulaşabilen otomobilin 200 km/s'i görmesi 7.5 saniye sürerken maksimum sürat 290 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder